1 adet büyük kereviz
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Servis için:
2 adet domates
2 adet portaka
Öncelikle geniş bir kaba yoğurdu alın.
Ezdiğiniz sarımsakları ve mayonezi katıp, karıştırın.
Mayoneziniz ev yapımı olursa dahada güzel olur.
Kerevizin kabuklarını biraz derince soyun ve yıkayın.
Yoğurtlu karışıma kerevizi rendeleyin.
Tuzunu ilave edip, karıştırın.
Domatesleri üstten keserek kapak çıkarın ve içlerini kaşık yardımıyla boşaltıp, suyunu süzdürün.
Portakallarıda ortadan ikiye kesin ve yine kaşık yardımıyla içlerini boşaltın.
Hazırladığınız salatanızı domates ve portakalların içlerine doldurun.
Servis tabağına alıp, dilediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN.